Home


Fotografie

portretten

bouwen & wonen

luchtfoto's

oud nieuws

360 Panorama


Film


Boeken


Info


Onbewolkt











Site ontwikkeld door Ewab-applications te Hilversum


Elenbaas visuals
info@elenbaasvisuals.nl

fotografie en video:
Peter Elenbaas
peter@elenbaasvisuals.nl
0615904766

management:
Robert Elenbaas
robert@elenbaasvisuals.nl



foto Peter
Peter Elenbaas (1954) groeide op in een familie met een rijke fotografie- en filmtraditie. Zijn moeder was professioneel fotograaf. Na de middelbare school, een (niet afgemaakte) studie landschapsarchitectuur aan de Universiteit van Wageningen en de fotovakschool, startte hij in 1978 als zelfstandig fotograaf. De eerste tien jaar deed hij fotojournalistiek werk voor Het Parool. Daarnaast werkte hij voor talloze week- en maandbladen. In deze periode won hij onder meer de 3e prijs in de strijd om de Zilveren Camera. In 1989 werd hij gevraagd als chef van de fotoredactie van Het Parool. In deze drukke en inspirerende tijd werd de krant veelvuldig geroemd om haar vooruitstrevend gebruik van fotografie. Rond de eeuwwisseling pakte Peter als staffotograaf van Het Parool het creatieve handwerk weer op. Niet alleen zijn portretfotografie werd beeldbepalend voor de krant, maar ook zijn de series luchtfoto's die hij ieder jaar onder de naam Amsterdam onbewolkt in Het Parool publiceert een begrip geworden. Van deze serie verschenen inmiddels ook 6 fotoboeken, een dvd videodocumentaire, een kwartetspel en wenskaarten.
In 2007 besloot Peter Elenbaas zelfstandig verder te gaan en startte met hulp van zijn broer Robert Elenbaas het bedrijf Elenbaas visuals. Hij richt zich vooral op het maken van journalistieke reportages en portretten, luchtfotografie en videoproducties. Hij is als freelance-medewerker nog steeds sterk verbonden met het Parool.


Elenbaas visuals levert beelden die aan de hoogste professionele normen voldoen. Voor fotografie worden digitale camera's gebruikt met de hoogste resolutie van Canon (EOS 1Ds MKIII). Video wordt opgenomen in HD kwaliteit (1080i).